Mijn ervaring als yogadocent

Yogadocent bij Yogacentrum Leeuwarden
Vanaf 2009 tot ongeveer 2014 heb ik voornamelijk hatha yoga, zwangerschapsyoga, babymassage en baby yoga gegeven. Ook individuele consulten voor de zwangere en haar partner ter voorbereiding op de bevalling horen daarbij.
Vanaf 2015 ben ik voornamelijk hatha yoga en yin yoga gaan geven in Yogacentrum Leeuwarden.

Korte lessenseries met specifiek thema
Enkele keren per jaar verzorg ik series van ongeveer 4 lessen met een specifiek thema.
Dit zijn meestal yin yoga lessen en thema’s kunnen zijn: Heupen en knieën, bekken en onderrug of nek en schouders. Deze lessen vinden plaats in groepen van max 4 deelnemers, zodat ik persoonlijk kan begeleiden in de houdingen. Op deze manier wordt er ruimte gemaakt in deze delen van het lichaam en krijg je zicht op de energetische betekenis ervan.

Individuele begeleiding met yoga
Sinds 2016 geef ik ook individuele yogalessen en begeleiding. Ik begeleid mensen die bij mij komen met specifieke lichamelijke klachten van bijvoorbeeld het bekken, de onderrug of de schouders en nek, maar het kan ook gaan om veel vagere klachten, zoals een algeheel gevoel van niet goed in je vel zitten of depressiviteit.

Docent bij NHL Stenden Hogeschool
Naast yogadocent ben ik in 2003 bij Stenden Hogeschool begonnen als docent onderzoeksvaardigheden bij de opleiding Leisure Management. Toen we in het onderwijs merkten dat studenten steeds meer last kregen van stress ben ik in 2015 door collega’s gevraagd om mijn yoga expertise in te brengen in het onderwijs. Een fantastische ontwikkeling!
Voor de 1e jaars heb ik gekozen om met verschillende ontspanningoefeningen lichaamsbewustzijn en verschilsbewustwording (bv tussen spanning en ontspanning) te stimuleren bij studenten.
Daarnaast heb ik voor de 2e jaars studenten de lessenserie Yoga als (zelf)managementtool ontwikkeld.
Ervaringen van studenten en een analyse van hun bevindingen is te vinden onder ‘eigen onderzoek’.

Yogadocent voor decanaat NHL Stenden Hogeschool
Sinds 2016 geef ik yogalessen vanuit het decanaat van NHL Stenden Hogeschool. Dit is voortgekomen uit het succes van de yogalessen voor de studenten van de opleiding Leisure Management.
Nu de yogalessen vanuit het decanaat worden aangeboden zijn ze toegankelijk geworden voor alle studenten van NHL Stenden Hogeschool.